Υλικά: 
Κομμένο μεγάλους κύβους βοδινό για βραστό800 γρ. 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μέτριο 
Ελαιόλαδο2 κουταλιές 
Ψιλοκομμένο σέλερι ή σέλινο4 – 5 κλωνάρια 
Ζωμός κρέατος4 φλυντζάνια
Χοντροκομμένη πατάτα3 μέτριες 
Χοντροκομμένο καρότο4 μέτρια 
Χοντροκομμένο κρεμμύδι2 μέτρια 
Δάφνη1 φύλλο 
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι2 κουταλιές (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση
1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλερι. Σοτάρετε για μερικά λεπτά να μαραθούν.
2. Προσθέτετε το ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 περίπου ώρα.
3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπίπερο και δάφνη. Σκεπάζετε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να βράσουν τα λαχανικά (άλλα 40 – 50 λεπτά περίπου).
4. Αν θέλετε το βραστό πιο πυκνό, διαλύετε το αλεύρι σε 2 – 3 κουταλιές νερό και το προσθέτετε λίγο – λίγο, ανακατεύοντας και περιμένοντας να δείτε πόσο πυκνώνει, πριν προσθέσετε περισσότερο.
5. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό με χυμό λεμονιού.