Υλικά
Για τα ρεβίθια:

450 γρ στεγνά ρεβίθια (μαλακωμένα και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν)
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες νερό από τα βρασμένα ρεβίθια
1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ½ κούπες καραμελωμένα κρεμμύδια

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 ½ κιλό γλυκά κρεμμύδια
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λικέρ

Διαδικασία
Για τα ρεβίθια:

Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε 2 κούπες από το νερό τους και τα σουρώνουμε.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι που χωράει στο φούρνο βάζουμε τα κρεμμύδια, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Τα ψήνουμε με το καπάκι τους για 1 ώρα στους 200C.

Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στο τέλος των 3 ωρών προσθέτουμε 1 κ.σ. λικέρ. Μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Απλώνουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε κατόπιν τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ρεβιθιών και το λάδι.

Ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να μείνουν τα κρεμμύδια στον πάτο.

Μαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι στους 200C για 2 ώρες και μετά χωρίς καπάκι για μισή ώρα.