Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα Vegetarian Foodsaver με φασολάκια

  • 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά Ardo από Foodsaver
  • 500 γρ. πατάτες baby βρασμένες από Foodsaver
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Minerva «Χωριό» έξτρα παρθένο από Foodsaver
  • Αλάτι Maldon από Foodsaver
  • Πιπέρι Maldon από Foodsaver
  • 2 μεγάλες τορτίγιες από Foodsaver
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 15γρ έτοιμο ψιλοκομμένο σκόρδο Ardo από Foodsaver (1 σκελίδα)
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 1 κίτρινη πιπεριά από Foodsaver
  • 1 κόκκινη πιπεριά από Foodsaver
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 200γρ κρεμμύδι έτοιμα ψιλοκομμένα από Foodsaver (2 κρεμμύδια)
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. βασιλικό έτοιμο, ψιλοκομμένο Ardo από Foodsaver
  • 50 γρ. καρύδια

Για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Minerva «Χωριό» έξτρα παρθένο από Foodsaver
  • ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονο)
  • χυμό από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon από Foodsaver
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε τα φασολάκια Ardo σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
  • Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο Minerva, τις πατάτες baby κομμένες σε μικρά κομμάτια Foodsaver, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, πάπρικα, ανακατεύουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Δοκιμάζουμε κάθε 1-2 λεπτά και όταν είναι τραγανές είναι έτοιμες.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ(μοσχολέμονο), χυμό λάιμ, μουστάρδα Dijon, μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Αφαιρούμε τα φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι με τις πατάτες το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες πάνω στα φασολάκια.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και προσθέτουμε τα έτοιμα κομμένα κρεμμύδια Ardo. Χοντροκόβουμε το φρέσκο δυόσμο και βάζουμε τον έτοιμο, ψιλοκομμένο βασιλικό Ardo. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε στο πλάι τις τορτίγιες, ρίχνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα «Χωριό» και σερβίρουμε.