• πιπεριά κόκκινη Ardo από Foodsaver
  • ½ πιπεριά κίτρινη Ardo από Foodsaver
  • ½ πιπεριά πράσινη Ardo από Foodsaver
  • 100gr κρεμμύδι έτοιμο ψιλοκομμένο από Foodsaver
  • 1 σκ. σκόρδο (10γρ) Ardo από Foodsaver
  • 90 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Minerva “Χωριό” από Foodsaver
  • Αλάτι Maldon από Foodsaver
  • Πιπέρι Maldon από Foodsaver
  • 1 πρέζα ζάχαρη από Foodsaver
  • 100 γρ. ψωμί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό Ardo από Foodsaver
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας Foodsaver
  • 1 αυγό μέτριο

Για τα ψητά λαχανικά Foodsaver

  • 1 ½ κίτρινη πιπεριά Ardo από Foodsaver
  • 1 ½ κόκκινη πιπεριά Ardo από Foodsaver
  • 3 κολοκύθια μέτρια Ardo από Foodsaver
  • 300 γρ. μπρόκολο Ardo από Foodsaver
  • Αλάτι Maldon από Foodsaver
  • Πιπέρι Maldon από Foodsaver
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Minerva “Χωριό” από Foodsaver
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο “Χωριό” από Foodsaver, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
  • Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα σοταρισμένα λαχανικά, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ μια και δεν θέλουμε να γίνει σαν ζυμάρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι (αν θέλουμε) και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις ή απλό σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τα ψητά λαχανικά

  • Παίρνουμε τις έτοιμες κομμένες πιπεριές Foodsaver και κόβουμε σε μπουκετάκια και το μπρόκολο Ardo.
  • Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα λαχανικά μας μέχρι μαλακώσουν και να κάνουν γραμμές.
  • Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.