Αν νομίζατε ότι νηστεία σημαίνει νερόβραστα και άνοστα πιάτα τότε μάλλον απατάσθε.

Βρήκαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για την Μεγάλη Βδομάδα που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Γιατί, όπως και να’χει, ακόμα και η νηστεία θέλει… καλοπέραση.

Μεγάλη Δευτέρα

Η εβδομάδα ξεκινάει με χορταστικά μπιφτέκια. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση τον κιμά αντικαθιστούμε με λαχανικά. Μην ανησυχείτε, είναι το ίδιο πεντανόστιμα με τα κανονικά! Για συνοδευτικό, επιλέξαμε την γνωστή σε όλους μας και αγαπημένη φάβα. Πλούσια σε πρωτεϊνες και σίδηρο, συνοδευόμενη με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο λεμόνι και φυσικά αντζούγιες, πλούσιες σε ωμέγα τρία λιπαρά.

Μπιφτέκια Λαχανικών
Τι θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1/2 φλ. αρακά
1 τριμμένο καρότο
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτάκι μπύρα
1 μικρή βρασμένη πατάτα
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος, ρίγανη

Τι θα κάνετε:

Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές λάδι και σωτάρετε τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπωλ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σωταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια. Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Φάβα με αντζούγιες
Τι θα χρειαστείτε: 250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Λεμόνι
Ελιές
Κάπαρη
Αντζούγιες

Τι θα κάνετε:

Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος, Ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο.

 

www.in2life.gr