Λαγός στιφάδο FOODSAVER

• 1 λαγός Foodsaver
• 50 γρ. ελαιόλαδο Μινέρβα έξτρα παρθένο «Χωριό» από Foodsaver
• 50 γρ. αλεύρι
• 1 κιλό κρεμμυδάκια εσκαλότ Ardo από Foodsaver
• 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
• 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 2 σκ. σκόρδο Aldo από Foodsaver
• 1 στικ κανέλας
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας Ciao από Foodsaver
• 100 γρ. κόκκινο κρασί
• 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο με ρόδι TOP από Foodsaver
• 2 κ.σ. μέλι
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Ciao από Foodsaver
• 1 κύβος κότας
• 1 λίτρο νερό
• 2 κλ. δεντρολίβανο
• Αλάτι Maldon από Foodsaver
• Πιπέρι Maldon από Foodsaver

Για το σερβίρισμα
• ψωμί
• 1 κ.σ. θυμάρι
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο Μινέρβα έξτρα παρθένο «Χωριό» από Foodsaver
• Πιπέρι Maldon από Foodsaver

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το λαγό σε 8 μερίδες και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το λαγό.
Βάζουμε το λαγό Foodsaver στο τηγάνι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Minerva και βάζουμε τα έτοιμα, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια Ardo. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κύμινο και τον κόλιανδρο, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, το στικ κανέλας, τον πελτέ Ciao και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βάζουμε το ξίδι ΤΟΠ, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό, το λαγό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε με φέτες από ψωμί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα «Χωριό» και θυμάρι.