Υλικά:
 
1 πακέτο κανελόνια(αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
750γρ κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 ξυλάκια κανέλα
Αλάτι-πιπέρι
200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι(ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
για την σάλτσα
1 κουτί ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί
Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε τα ξύλακια κανέλας, τη πάστα,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου 
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και τον ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά,τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί