Υλικά

Για τη βάση

3 φλυντζάνια μπισκότα

1 φλυντζάνι βούτυρο ανάλατο

Για τη κρέμα

400 γρμ. ανθότυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

1 φλυντζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 φλυντζάνι ζάχαρη άχνη

1/2 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

5 φύλλα ζελατίνας

1/2 φλυντζάνι γάλα

3 ασπράδια αυγών

1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Για τη βάση

Βάζετε σε ένα μπώλ τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε όλα μαζί, Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα Νο.22 που ανοίγει στα πλάγια και το ισιώνετε  με το χέρι σας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C. για 10 λεπτά.

Για την κρέμα

Βάζετε στο μπώλ του μίξερ και κτυπάτε τα τυριά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε το κτύπημα και ρίχνετε τη ζελατίνα λίγη λίγη, αφού προηγουμένως την έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχετε λιώσει σε λίγο ζεστό γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Γαρνίρετε το γλύκισμα με μαρμελάδα φράουλα.