Ένας άνδρας που ξέρει να μαγειρεύει είναι σέξι στα μάτια των γυναικών. Αν αποφάσισες λοιπόν κι εσύ να παραθέσεις το τραπέζι στη σύντροφό σου για να της επιδείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Ακόμα κι αν δεν είσαι μάστερ στην κουζίνα, υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να της ετοιμάσεις ένα υπέροχο γεύμα για την Ημέρα της Γυναίκας!

Στρώσε το τραπέζι

Ντύσε το τραπέζι με ένα καλό τραπεζομάντηλο και οπωσδήποτε αγόρασε ένα μπουκάλι κρασί: λευκό αν μαγειρέψεις κοτόπουλο ή ψάρι και φαγητά με λευκή κρέμα, κόκκινο για κόκκινο κρέας και κοκκινιστά πιάτα. Αν την καλέσεις για δείπνο, επιβάλλεται να ανάψεις και μερικά κεριά, για να κάνεις πιο ρομαντική την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τα πιάτα και τα ποτήρια, αρκεί να είναι ίδια μεταξύ τους. Δε χρειάζεται να βγάλεις τις καλές πορσελάνες της μάνας σου.

Κάνε ντους αφού μαγειρέψεις

Οι μαγειρικές απόπειρες μπορούν να αφήσουν μια μεγάλη ακαταστασία, λερωμένα ρούχα και μυρωδιές πάνω σου. Ειδικά τα ψαρικά και τα τηγανητά φαγητά αποδίδουν μυρωδιές που δύσκολα φεύγουν από πάνω σου. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να κάνεις ένα μπάνιο αφού μαγειρέψεις και πριν υποδεχτείς την καλή σου. Πρέπει να είσαι καθαρός και φρέσκος. Επίσης, άνοιξε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα για να φύγουν οι έντονες μυρωδιές από το χώρο.

Μην δοκιμάσεις κάτι καινούργιο

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου με ένα περίπλοκο φαγητό που δεν έχεις ξαναμαγειρέψει, σε συμβουλεύουμε να μην το δοκιμάσεις, για να μην αντιμετωπίσεις δυσάρεστες εκπλήξεις και στο τέλος μείνετε νηστικοί. Βέβαια για να είσαι σίγουρος, μπορείς να μαγειρέψεις ένα εύκολο πιάτο που ξέρεις να φτιάχνεις. Δεν θα σε παρεξηγήσει εφόσον δεν είσαι επαγγελματίας μάγειρας και ειδικά αν δεν μπαίνεις συχνά στην κουζίνα.

Μην το παρακάνεις με το σκόρδο και τα καρυκεύματα

Το σκόρδο νοστιμίζει τα φαγητά και κάνει καλό στην υγεία, όμως λόγω της έντονης μυρωδιάς του, καλό θα ήταν να το αποφύγεις σε ένα ρομαντικό δείπνο. Το ίδιο ισχύει και για τα καρυκεύματα, τα οποία δεν αρέσουν σε όλους, σε μεγάλη ποσότητα καίνε τη γλώσσα και κάνουν πολύ βαρύ ένα φαγητό. Καλύτερα να ετοιμάσεις επομένως κάτι ελαφρύ.

Έχε ρεαλιστικές προσδοκίες

Αν δεν ασχολείσαι με το μαγείρεμα, μην περιμένεις να καταφέρεις να της φτιάξεις μουσακά και να είναι και τέλειος. Όπως σε συμβουλέψαμε και παραπάνω, καλύτερα να φτιάξεις μια συνταγή που ξέρεις ή είναι αρκετά απλή ώστε να μην τα θαλασσώσεις.

Μην τη ρωτάς συνέχεια αν της αρέσει

Φυσικά και αυτό που θα τη ρωτήσεις μόλις βάλει την πρώτη μπουκιά στο στόμα της, είναι εάν της αρέσει το φαγητό. Και η απάντηση που θα σου δώσει είναι αρκετή για να καταλάβεις. Δε χρειάζεται να τη ρωτάς κάθε δύο λεπτά αν πέτυχες τη συνταγή, γιατί θα εκνευριστεί και δεν θα την αφήσεις να απολαύσει το φαγητό.

Μην φοβάσαι την αποτυχία

Η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή. Δεν πρέπει να ντραπείς αν το φαγητό δεν σου πετύχει, καθώς κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος και έτοιμος μάγειρας. Ακόμα και στις “επαγγελματίες” νοικοκυρές τυχαίνουν τέτοιες αναποδιές στην κουζίνα, γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις άσχημα. Στο κάτω κάτω, η προσπάθεια μετράει.

 

 

menexclusive.com