Gazpacho κόκκινης πιπεριάς Foodsaver  

  • 3 πιπεριές Ardo Grilled Peppers από Foodsaver
  • 5 ντομάτες
  • 1 αγγούρι, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο από Foodsaver
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Μινέρβα Χωριό έξτρα παρθένο από Foodsaver
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ΤΟΠ από Foodsaver
  • Αλάτι από Foodsaver
  • Πιπέρι από Foodsaver
  • 3 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 σκ. Σκόρδο Ardo από Foodsaver

Για το σερβίρισμα:

  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. κρέμα καρύδας
  • 80 γρ. κολοκυθόσπορους

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε τις πιπεριές και τις ξεπαγώνουμε για 10 λεπτά. Τις παίρνουμε και  τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε μίξερ.
  • Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι κάθε ντομάτας και τις χαράζουμε σταυρωτά από την κάτω πλευρά με ένα μαχαίρι.
  • Τις βάζουμε στο βραστό νερό για 30-40 δευτερόλεπτα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τέλος, αφαιρούμε τη φλούδα τους, μπλανσάρουμε δηλαδή τις ντομάτες.
  • Τις μεταφέρουμε στο μίξερ μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι τον πολτό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα:

  • Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα και το αγγούρι και τα κόβουμε σε κύβους ½ εκ., τα ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτά τη σούπα.
  • Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα καρύδας σε κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.