ΥΛΙΚΑ

5 Πατάτες (μέτριες)

1 Κρεμμύδι (μεγάλο)

1 Φρέσκο κρεμμύδι (προαιρετικά)

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κ.σ. Κάππαρη

2 κ.σ. Μαϊντανό

1 κ.σ. Λεμόνι

1 κ.γ. Μουστάρδα

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις πατάτες αφού τις κόψουμε σε μέτριους κύβους, 2 λίτρα και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει για 20 λεπτά ελέγχοντας τις πατάτες αν έχουν μαλακώσει.
2.Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες.
3.Σουρώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
4.Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά με προσοχή να μην σπάσουμε τις πατάτες.
5.Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι για να γίνει πιο εύγευστη.
giorgostsoulis.com