Υλικά για περίπου 24 μαλακά cookies

  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2/3 φλ. κακάο άγλυκο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
  • 2 φλ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την άχνη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

3. Ρίχνουμε στο μπολ και τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

4. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

5. Βάζουμε το ταψί όπως είναι στο ψυγείο για 5-10′ να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.

6. Ψήνουμε στους 175oC για 15′ μέχρι να γυαλίσει η επιφάνειά τους και τα cookies να έχουν ρωγμές!

syntagesmekefi.gr