Συστατικά

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 5 καρότα, τριμμένα
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • χυμό από 3 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • ¼ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια αλλά να μη γίνουν σκόνη.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ινδοκάρυδο, τις νιφάδες βρόμης, τα τριμμένα καρότα, το τζίντζερ, τις σταφίδες, το κάρδαμο και την κανέλα σε σκόνη. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη τα τοιχώματα και τον πάτο μίας  φόρμας για κέικ 10×22εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε με μία σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα η επιφάνεια του.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της φόρμας και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε να σφίξει το μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω του το γιαούρτι.
  • Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com