Υλικά:για τη ζύμη

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
  • 90 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούραψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 καλή χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο γάλα ή ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το τυρί και το βούτυρο στο μίξερ και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει μαζί με το αλάτι. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι ΠΑΡΑ πολύ μαλακή. Κάνουμε 3 μπαλάκια από τη ζύμη, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε και στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα ανοίξουμε το κάθε ένα σε φύλλο 30 εκ.

2. Μέχρι να παγώσει το ζυμάρι μας ετοιμάζουμε τα υλικά για τη ζύμη.

3. Αν η μαρμελάδα δεν είναι πολύ ρευστή τη βάζουμε σε ένα τηγανάκι και τη ζεσταίνουμε για λίγο ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε.

4. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι
ετοιμάζουμε και τα υλικά για το άλειμμα.

5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 30 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό.

6. Πάνω σε κάθε κομμάτι απλώνουμε 2 κ.σ. μαρμελάδα. Πάνω σκορπάμε δύο κ.σ. από το μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα και πάνω από αυτό σκορπάμε 2 κ.σ. από τη σοκολάτα και 1 κ.σ. από τα καρύδια.

7. Με το χέρι μας ή με μια βρεγμένη λαδόκολλα πιέζουμε τα υλικά ίσα ίσα να κολλήσουν καλύτερα πάνω στη ζύμη.

8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε πίτα σε 16 φέτες σαν πίτσα. Το κάθε φετάκι το τυλίγουμε ξεκινώντας από την περιφέρειά του για να το κάνουμε σαν ένα μικρό κρουασανάκι.

9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με αέρα. Βάζουμε τα κρουασανάκια μας σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει απαραίτητα με λαδόκολλα.

10. Αλείφουμε με γάλα ή με το αυγό και αν θέλουμε σκορπάμε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Καλό θα είναι να βγάλουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει και δεν βγαίνουν μετά εύκολα.

11. Συνεχίζουμε με τα άλλα 2 φύλλα.

Tips

Μπορείτε να βάλετε άλλη μαρμελάδα αν δεν σας αρέσει η φράουλα!

syntagesmekefi.gr-του Άκη Πετρετζίκη