Μην ανησυχείς. Προλαβαίνεις να αποκτήσεις το επίπεδο στομάχι που ονειρεύεσαι, χωρίς να χύσεις τόνους ιδρώτα στο γυμναστήριο.

Η Julie Meyer, RD, εξηγεί στο Fitness πως οι τροφές που επιλέγεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το πόσο επίπεδο στομάχι έχεις. Μάλιστα, επισημαίνει συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να «ενισχύσουν τα αποτελέσματα των ασκήσεων, να ελέγξουν το φούσκωμα στο στομάχι και να διατηρήσουν ένα υγιή μεταβολισμό».

Ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω!

Για επίπεδο στομάχι να τρως:

Αμύγδαλα: Έχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να σε κρατήσουν χορτάτη, σύμφωνα με το Fitness

Αυγά: Μελέτη στο Pennington Biomedical Research Center βρήκε πως όσοι ξεκινούν τη μέρα τους με αυγά, νιώθουν λιγότερο πεινασμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μήλα: Έρευνα το 2003 βρήκε πως οι υπέρβαρες γυναίκες που έτρωγαν 3 μήλα την ημέρα για 3 μήνες έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που επέλεγαν μπισκότα βρώμης.

Για επίπεδο στομάχι απόφυγε:

Αλλαντικά: Αντάλλαξε το μπέικον και το ζαμπόν με πιο υγιεινές επιλογές, όπως το ψητό κοτόπουλο και το ψάρι, συστήνει το Byrdie.

Λευκό ψωμί: Μελέτη βρήκε πως οι διατροφές πλούσιες σε απλούς υδατάνθρακες, όπως το επεξεργασμένο άσπρο ψωμί, ευνοούν τις φλεγμονές και την αύξηση βάρους.

Αλατισμένα snacks: Οι τροφές με πολύ αλάτι, όπως οι τηγανητές πατάτες, προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι.