1.Υπάρχουν τρόφιμα που βοηθούν στην λειτουργία της καρδιάς και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Μερικά από αυτά είναι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλήθεια ή Μύθος.

Αλήθεια βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς όμως για να έχουμε θετικά αποτελέσματα θα πρέπει η δοσολογία να είναι μεγάλη, περίπου 15-20 σκελίδες σκόρδου την μέρα που είναι δύσκολο να πετύχουμε αυτό τον αριθμό ημερήσιος. Καλό θα είναι να γίνεται ένας συνδυασμός τροφών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

2. Η κατανάλωση κρασιού καθημερινά κάνει καλό στην υγεία μας. Αλήθεια ή μύθος.

Αλήθεια μέχρι ένα βαθμό. Η κατανάλωση περίπου 1 με 2 ποτηριών κρασιού ημερησίως βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η πρόσληψη οινοπνεύματος σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι επικίνδυνη αφού την αυξάνει και θα πρέπει να μειώσουν την ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό.

 3. Για να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση σε υπερτασικά άτομα θα πρέπει να μειώσουμε και το αλάτι. Αλήθεια ή Μύθος.

Μύθος γιατί για να μειωθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να πρώτα να μειώσουμε το σωματικό βάρος και την μείωση νατρίου σε συνδυασμό με αύξηση καλίου. Επομένως αφού το νάτριο υπάρχει σε όλα τα έτοιμα φαγητά, κονσέρβες, ψωμί, τυρί, αλλαντικά και σε όσα τρόφιμα έχουν συντηρητικά, τότε θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η διατροφή των υπερτασικών ατόμων παρά να μειωθεί μόνο το αλάτι.

 4. Υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος. Αλήθεια ή Μύθος.

Μύθος γιατί μόνο η σωματική άσκηση καίει το λίπος σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο.

 5. Το πράσινο τσάι είναι πιο υγιεινό από το μαύρο τσάι. Αλήθεια ή Μύθος.

Μύθος γιατί και τα δύο τσάγια έχουν ωφέλιμες ιδιότητες λόγω των φλαβονοειδών που υπάρχουν και στα δύο.

6.Η μπανάνα παχαίνει. Αλήθεια ή Μύθος.

Μύθος. Η μπανάνα έχει περισσότερους υδατάνθρακες από άλλα φρούτα όμως δεν είναι μεγάλη η διαφορά τους και είναι πλούσια σε κάλιο που βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.