Η Μαρία Ανδρούτσου έχασε 13 ολόκληρα κιλά σε 4 μήνες με βελονισμό, αφήνοντας οριστικά πίσω της την… ζουμπουρλούδικη τηλεοπτική Ξανθίππη του «Πενήντα-Πενήντα» που όλοι γνωρίσαμε.

Η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό «You» μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε να αδυνατήσει αλλά και για την ριζική αλλαγή στην εμφάνισή της.

Πες μας τώρα πώς κατάφερες να χάσεις 13 κιλά σε 4 μήνες;
Με βελονισμό. Το είχα ξανακάνει και στο παρελθόν. Όταν ήμουν μικρή και έκανα μπαλέτο ήθελα να χάσω βάρος. Πήγα, λοιπόν, στο γιατρό μου, τον Γιάννη Κορωναίο στη Θεσσαλονίκη, και είδα άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτόν απευθύνθηκα και πάλι. Μερικοί δεν πιστεύουν στο βελονισμό. Εγώ το πιστεύω. Είναι μικρές βελόνες που σου βάζουν σε πολλά σημεία του σώματός σου με αποτέλεσμα να σου μειώνεται η όρεξη. Δεν είναι ότι κάνεις δίαιτα. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και δεν σκέφτεσαι πότε θα φας. Ξεκίνησα τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο όντως είχα χάσει δεκατρία κιλά από παντού, και κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς. Μετά συνέχισα για συντήρηση να κάνω άλλους τέσσερις μήνες βελονισμό.

Κάθε πότε έκανες βελονισμό;
Όταν ακολουθούσα ένα εντατικό πρόγραμμα επισκεπτόμουν τον γιατρό μου τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία είχε διάρκεια 40 λεπτά. Ο γιατρός μού τοποθετούσε ειδικές βελόνες στα επίμαχα σημεία, δηλαδή στις περιοχές από όπου ήθελα να χάσω βάρος, μεταξύ των οποίων και στην κοιλιακή χώρα. Ο βελονισμός κάνει θαύματα στην κοιλιά, αφού χτυπά την πηγή του προβλήματος, συμβάλλοντας σημαντικά στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών. Η θεραπεία με τον βελονισμού ήταν, βέβαια, συμπληρωματική, είχε υποστηρικτικό ρόλο στην όλη μου προσπάθεια. Παράλληλα ακολουθούσα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ενώ κολυμπούσα πάρα πολύ!

Εκτός από σύσφιξη τι άλλο επιτυγχάνεται με τον βελονισμό;

Τοποθετώντας τις ειδικές βελόνες σε σημεία που επηρεάζουν ιδιαίτερα την εξισορρόπηση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος (αυτιά, άνω και κάτω άκρα) ο ασθενής χαλαρώνει, ηρεμεί και κατά συνέπεια μαθαίνει να ελέγχει την όρεξή του, την επιθυμία του για φαγητό.

Τι περιόρισες περισσότερο;

Το να τρώω το βράδυ. Αυτό είναι το χειρότερο γιατί δεν γίνονται καύσεις. Από την άλλη πίνω πολύ εμφιαλωμένο νερό. Δύο λίτρα τη μέρα οπωσδήποτε. Αποφεύγω επίσης το αλκοόλ και δεν καπνίζω. Μόνο καφέ πίνω. Είναι η μικρή μου απόλαυση. Σε ό,τι αφορά στο φαγητό, σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα αλλά και το κατά πόσον αυτό που τρως είναι υγιεινά μαγειρεμένο. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο παίζει το πώς σκεφτόμαστε, η νοοτροπία και ο τρόπος ζωής μας. Άλλωστε από μια ηλικία και μετά ό,τι ζούμε φαίνεται στο πρόσωπό μας.