Υλικά
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Foodsaver
1,5 λίτρο νερό από Foodsaver
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης από βαζάκι + 2 κ.σ. λάδι από το βαζάκι
110gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο από Foodsaver ή 1 ολόκληρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Minerva «Χωριό» από Foodsaver
150 γρ. ντομάτα κονκασέ Ciao από Foodsaver
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
60 γρ. μηλίτης ή λευκό κρασί
1 κ.σ. worcestershire sauce

Για το σερβίρισμα
6 ψωμάκια για burger από Foodsaver
¼ λάχανο μωβ
75gr φρέσκα κρεμμυδάκια – έτοιμα, ψιλοκομμένα Ardo από Foodsaver
1 αβοκάντο από Foodsaver

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, τα στήθη κοτόπουλου Foodsaver και το κύμινο. Αφήνουμε για 30- 40 λεπτά να βράσουν τα φιλέτα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί για να καλύπτονται τελείως τα φιλέτα.

Αφού βράσουν τα φιλέτα, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε. Αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη να κρυώσουν.
Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. τις πιπεριές και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι από το βαζάκι με τις πιπεριές, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με τον μηλίτη και όταν μειωθεί η ποσότητα στο μισό προσθέτουμε τη worcestershire sauce.

Παράλληλα σε ένα μπολ με τα χέρια μας ‘μαδάμε’ το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τη ψίχα του κοτόπουλου στο τηγάνι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια των burger. Μοιράζουμε σε κάθε ψωμάκι – βάση το μείγμα του κοτόπουλου.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια Ardo.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και μοιράζουμε πάνω από το κοτόπουλο.
Καπακώνουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.