Υλικά συνταγής:

Για στρώση brownie:

  • 240γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Για στρώση μπισκότου:

 

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ⅔ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι μίνι σταγόνες σοκολάτας

 

Για σοκολάτα Ganache:

 

  • 285γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής:

Για να φτιάξουμε την στρώση brownie:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε λαδόκολλα.

2. Λιώνουμε 240γρ. μαύρη σοκολάτα, στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.

5. Προσθέτουμε το λειωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα, στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά συστατικά.

6. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την στρώση μπισκότου:

7. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ανακατεύουμε μέσα το γάλα.

8. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας με ένα κουτάλι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το κρύο brownie.

Για την σοκολάτα Ganache:

9. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο ακριβώς μέχρι να φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού και περιχύνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με αυτό. Το αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά χωρίς ανακάτεμα, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

10.Το απλώνουμε πάνω από την στρώση μπισκότου.

syntagesmekefi.gr-marymary.gr