Συστατικά

  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια
  • 200 γρ. μαύρα φασόλια
  • 80 γρ. φακές πράσινες
  • 80 γρ. φακές μαύρες
  • 100 γρ. μείγμα ρυζιού με άγριο ρύζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές τσίλι πράσινες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • γουακαμόλε
  • ρικότα
  • τορτίγια
  • 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε σε δύο ξεχωριστά  μπολ με αρκετό νερό τα κόκκινα και τα μαύρα φασόλια για 6-8 ώρες. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε από 1 λίτρο νερό σε δύο κατσαρόλες  σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε στη μία κατσαρόλα τα μαύρα φασόλια και στην άλλη τα κόκκινα. Με το που πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα με τα μαύρα φασόλια, τα σουρώνουμε, πετάμε το πρώτο νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με 1 λίτρο καινούργιο νερό. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία 4 φορές.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία στην κατσαρόλα με τα κόκκινα φασόλια αλλάζοντας 2 φορές το νερό.
  • Βράζουμε στο καθαρό νερό τα μαύρα φασόλια για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βράζουμε στο καθαρό νερό τα κόκκινα φασόλια για 35-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και κρυώνουμε τα όσπρια. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βράζουμε σε 1 λίτρο νερό τις πράσινες, τις μαύρες φακές και το ρύζι. Με το που πάρουν βράση σουρώνουμε και αντικαθιστούμε το νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, το κύμινο, το τσίλι σε σκόνη και βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και το ρύζι.
  • Σουρώνουμε  και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα φασόλια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • Κόβουμε το τσίλι σε λεπτές λωρίδες.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, τις φακές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε μπολ με φρέσκο κόλιανδρο, κομμάτια τορτίγιας, γουακαμόλε και ρικότα.
  • Κόβουμε σε φέτες το λάιμ και σερβίρουμε.