Υλικά για 1 1/2 φλ. σάλτσα:

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (σε κύβους)
  • 1/4 φλ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. βασιλικός φρέσκος
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πολτοποιούμε στο μούλτι την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και το βασιλικό να γίνει λεία η σάλτσα.

2. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι-πιπέρι και τη ζάχαρη.

3. Αφήνουμε να βράσει για 8-10′, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4. Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε!

Tip για τη συνταγή Σάλτσα για πίτσα:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα σαν ντιπ για ορεκτικά ή στην πίτσα μας!

syntagesmekefi.gr