Υλικά για 4 άτομα:

  • 340 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 225 γρ. λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 3 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 140 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλ. ζωμός λαχανικών ή θαλασσινών
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2′ περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ακόμη 3′ ή μέχρι να μαλακώσουν.

3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι- πιπέρι.

4. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρά, περίπου 6′. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το ξύσμα, αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5′ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

syntagesmekefi.gr