Το μαγείρεμα και η προετοιμασία του φαγητού, απασχολούν καθημερινά όλες τις γυναίκες, αλλά και αρκετούς άντρες. Φυσικά, μαζί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά την εκτέλεση μιας συνταγής, πολλές φορές έχουμε θέμα και με το καθάρισμα των σκευών που χρησιμοποιούμε.

Όλα αυτά όμως φαντάζουν παιχνιδάκι για έναν σεφ, μιας και όλοι τους χρησιμοποιούν κάποια εύκολα tricks, που κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη. Αν λοιπόν, θέλεις και εσύ να κάνεις την μαγειρική, την αποθήκευση των τροφίμων και τον καθαρισμό πολύ ευκολότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήσιμα tips που θα δεις στην συνέχεια!

Πως μπορείς να κάνεις το μαγείρεμα πιο εύκολο!

  1. Αν φτιάχνεις μία σούπα και κατά λάθος σου έπεσε πολύ αλάτι, μπορείς να ισορροπήσεις την γεύση της, βάζοντας μέσα μια καθαρισμένη πατάτα και αφήνοντας την στο μάτι για μερικά λεπτά.

2. Όταν θέλεις να φτιάξεις σαλάτα παντζάρια, φρόντισε να μην ρίξεις αλάτι στο κατσαρολάκι όσο βράζουν, αλλά αφού έχεις τελειώσει το βράσιμο τους, για να τραβήξει την κατάλληλη ποσότητα.

3. Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το μπλέντερ σου, θα πρέπει να βάλεις μέσα του νερό και υγρό πιάτων και να το βάλεις σε λειτουργία. Λίγα λεπτά μετά, μπορείς να το σταματήσεις και να ξεπλύνεις τον κάδο του.

4. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα βότανα και τα μυρωδικά χωρίς να σου χαλάσουν, είναι να τα ψιλοκόψεις και να τα βάλεις σε παγοθήκες με λίγο λάδι. Έτσι όποτε τα χρειαστείς, θα βγάζεις ένα παγάκι και θα το βάζεις στο φαγητό σου.

5. Για να μην χυθεί το νερό από την κατσαρόλα, όσο βράζει, μπορείς να βάλεις από πάνω μια ξύλινη κουτάλα, μιας και θα κόψει την φόρα του νερού.

ediva.gr