Αν δεν τα έχεις εντάξει ακόμα στην καθημερινότητά σου, καιρός… (ιδανικός κυριολεκτικά) για να το κάνεις!

Το φασκόμηλο, οι Λατίνοι το ονόμαζαν και βότανο της αθανασίας. Έχει αποδειχτεί πως η αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα και του πονόλαιμου, ενώ παρουσιάζει δράση και κατά του διαβήτη. Η μέντα είναι κατάλληλη για στοματικές διαταραχές, χώνεψη και ναυτία, με σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες κατά των κολικών.
Ο ελληνικός Κρόκοςεπίσης, είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο. Είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ασπίδα για τον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα στίγματα του Κρόκου περιέχουν ουσίες με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις.Ταυτόχρονα, βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ιδιαίτερα τη μνήμη και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.
Πολλά μπαχαρικά, βότανα και φυτά –μαζί φυσικά με τα παραπάνω- μπορούν συνδυαστικά να αποφέρουν ακόμα πιο ισχυρά οφέλη στον οργανισμό μας. Αν δεν ξέρεις ποιά ακριβώς να παντρέψεις, υπάρχουν τα νέα ζεστά ροφήματα Korres με Κρόκο Κοζάνης τα οποία εμπλουτίζονται με επιπλέον φρούτα και βότανα ώστε να παρέχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Μάλιστα, απουσιάζει η γλουτένη από τη σύστασή τους,  για όσες θέλουν να προσέξουν ακόμα περισσότερο τη διατροφή τους.

queen.gr