Αλλά είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε μερικές υγιεινές τροφές μεταξύ τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ιαματικές ιδιότητες που έχουν.

Δείτε 5 τέτοιους συνδυασμούς τροφών και τι ακριβώς μας προσφέρει ο κάθε συνδυασμός:

1. Ηλιόσποροι + δημητριακά ολικής αλέσεως
Το όφελος: Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα

01-sunflower-seeds-2

Προσθέστε 1/2 κούπα ηλιόσπορους στα δημητριακά του πρωινού σας. Σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού για την άλφα-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο και καρδιαγγειακή νόσο.

2.Ομελέτα + κόκκινες πιπεριές
Το όφελος: Λεία επιδερμίδα

02-red-peppers-2

Προσθέστε 1/2 κούπα ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές στην ομελέτα σας. Ο συνδυασμός θα σας προσφέρει περισσότερο από το 100% της ημερήσια ανάγκης σας σε βιταμίνη C, το οποίο είναι καλό νέο για το δέρμα σας. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν την πρόσληψη βιταμίνης C σε 4.025 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C είχαν λιγότερες ρυτίδες και ξηρότητα στην επιδερμίδα τους.

3.Σάντουιτς (κάθε είδους) + σπανάκι
Το όφελος: Καλύτερη νυχτερινή όραση

04-spinach-3

Προσθέστε τρία μικρά φύλλα από σπανάκι στο σάντουίτς σας και θα ικανοποιήσετε τουλάχιστον το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α σας βοηθάει να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, αλλά επίσης προστατεύει τα μάτια σας από τον εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, που έρχεται με την πάροδο των ετών και ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

4.Νερό + άγλυκος χυμός cranberry
Το όφελος: Μειώνει τις οδοντικές κοιλότητες

09-cranberry-juice-3

Ο χωρίς ζάχαρη χυμός cranberry αποτρέπει τη συσσώρευση του βακτηρίου Streptococcus στην επιφάνεια του δοντιού. Αυτό το βακτήριο ευθύνεται για τις περισσότερες κοιλότητες στα δόντια σας. Ο άγλυκος χυμός εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πλάκας. Η ανάμιξη με το νερό βοηθάει στην μείωση της οξύτητας του χυμού.

5.Ζυμαρικά (κάθε είδους) + μαϊντανός
Το όφελος: Χτίζει πιο ισχυρά οστά

11-parsley-3

Αν προσθέσετε σε ένα πιάτο ζυμαρικών μόλις έξι κλωναράκια μαϊντανό, θα ικανοποιήσετε την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σας σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πρόληψη των καταγμάτων και μπορεί να σας προφυλάξει από την απώλεια οστικής μάζας.

 onmed.gr