τρώμε ανθυγιεινά, πρέπει να αναθεωρήσουμε και να μπούμε σε ένα διατροφικό πρόγραμμα, που θα ωφελήσει περισσότερο τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με το evoke.ie, παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις 8 χειρότερες διατροφικές συνήθειες, που θα πρέπει να αποβάλουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

1. Μη οργανωμένο διατροφικό πλάνο ημέρας
Θα πρέπει να κάνουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα από την αρχή της εβδομάδας, ώστε να μην τσιμπολογάμε μέσα στη μέρα ανθυγιεινά σνακ.

2. Υγιεινή διατροφή όλη την εβδομάδα και ξέσπασμα το Σαββατοκύριακο
Είναι επιτρεπτό και κατανοητό να κάνουμε τις ατασθαλίες μας μια στο τόσο, όμως αν ξεφύγουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, μπορεί να καταστρέψουμε την προσπάθεια μιας ολόκληρης εβδομάδας.

3. Ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο
Καλύτερα να το αντικαταστήσουμε με μια κούπα τσάι, καθώς ένα ποτήρι κρασί έχει 160 θερμίδες.

4. Κατανάλωση μικρής ποσότητας νερού
Ο οργανισμός θα πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένος, διαφορετικά θα νιώθουμε πάντα εξασθενημένοι, γι’ αυτό και είναι καλό να έχουμε πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί μας, όπως και ένα ποτήρι δίπλα μας, όταν πέφτουμε για ύπνο.

5. Η παράλειψη των γευμάτων
Κάνεις τη λιγούρα μας πείνα και ίσως μας οδηγήσει στην καταστροφή της δίαιτάς μας αργότερα.

6. Φαγητό στο γραφείο
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε στο γραφείο τους έχουν υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και χοληστερίνης, οπότε καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε το διάλλειμα της δουλειάς για να κινηθούμε και να κάψουμε λίγες θερμίδες.

7. Πολύ φαγητό μετά το γυμναστήριο
Ουσιαστικά, είναι σαν να παίρνουμε πίσω τις θερμίδες που μόλις κάψαμε, γι’ αυτό και αν πεινάμε μετά την άσκησή μας, καλύτερα να προτιμήσουμε τροφές με πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά, που μας χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.

8. Χρήση του αλατιού παντού
Ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι περιέχει 2.700mg νατρίου, που αντιστοιχεί στην απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη για τον οργανισμό, οπότε σε περίπτωση που θέλουμε να νοστιμίσουμε το φαγητό μας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε υγιεινές εναλλακτικές, όπως ο χυμός λεμονιού ή κάποια βότανα.