Το πρόγραμμα Pound είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα που μπορεί να σας υποσχεθεί αυξημένες καύσεις λίπους και εύκολη απώλεια βάρους. Ένα πρόγραμμα Pound των 45 περίπου λεπτών μπορεί να σας οδηγήσει σε απώλεια 600 έως και 900 θερμίδων ! Δεν είναι καταπληκτικό ;

Τα 45 αυτά λεπτά του προγράμματος περιλαμβάνουν μια σειρά πλειομετρικών και ισομετρικών ασκήσεων και στάσεις από το pilates, που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και εκτινάσσουν τις καύσεις λίπους του οργανισμού στα ύψη. Το Pound μπορεί να σας βοηθήσει να εκτονωθείτε και παράλληλα να χτίσετε ένα σώμα που όλοι θα το ζηλεύουν.

Πώς λειτουργεί το Pound και πώς επηρεάζει το σώμα;

Το Pound πραγματοποιείται με δύο στικς των ντραμς και με μια σειρά από δυναμικές κινήσεις κυρίως του επάνω μέρους του σώματος. Με λικνίσματα και δυνατά χτυπήματα των στικς, δημιουργώντας μια μουσική, καίτε θερμίδες και σμιλεύετε το σώμα σας.

Μπορείτε να γυμναστείτε σε ήχους ροκ, ποπ, ραπ ή ακόμα και ντάμπστεπ. Το είδος αυτό εκγύμνασης ονομάζεται Ripstix.

Το Pound είναι μια έμπνευση και δημιουργία των Kirsten Potenza και Cristina Peerenboom που πάντα υπήρξαν λάτρεις της μουσικής και θέλησαν να την ενσωματώσουν σε ένα δυναμικό πρόγραμμα άσκησης που δε θα πάψει να είναι ευχάριστο για τον χρήστη.

Το θετικό της εκγύμνασης με το Pound

Όπως προαναφέραμε, ένα πρόγραμμα Pound διαρκεί 45 λεπτά, και περιλαμβάνει δυναμικές μεν αλλά εύκολες cardio ασκήσεις που θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη, θα σας πλημμυρίσουν με ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις καύσεις σας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης σταδιακή προπόνηση αύξησης της αντοχής και της δύναμης του ατόμου και εκτόνωση και αποβολή του στρες με το παιχνίδι με τα στικς (drumming).

Κάθε 3 με 4 λεπτά που αλλάζει το τραγούδι, είναι με τέτοιο σκοπό, ώστε να συμπεριλαμβάνει κορυφώσεις και παύσεις που θα ενισχύσουν με τέτοιο τρόπο τον μεταβολικό ρυθμό σας, ώστε η απώλεια βάρους να είναι η μέγιστη, η ενδυνάμωση των μυών να είναι η καλύτερη δυνατή και τα αποτελέσματα να σας καταπλήξουν.

Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και τόσοευχάριστα σε ένα πρόγραμμα Pound, ώστε στο τέλος του 45λεπτου θα έχετε κάνει έως και 15000 επαναλήψεις με πάνω από 70 τεχνικές, και δεν θα το έχετε καν καταλάβει.

Γιατί βοηθάει η χρήση των στικς;

Ο ήχος που βγάζει η κάθε σας κίνηση, η κάθε άσκηση που εκπονείτε, θα σας βάλει σε ρυθμό και θα σας γεμίσει με ενέργεια και ζωντάνια. Θα νιώθετε όλες σας τις κινήσεις εναρμονισμένες και συντονισμένες, ενώ παράλληλα θα νιώθετε πως αρχίζετε να ακούτε το σώμα σας.