Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο που μπορείτε να αδυνατίσετε σωστά και πως να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος. Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε όμως τώρα είναι μια περίοδος όπου θα μπορούσατε να βάλετε κάποιους στόχους και μαζί να τις υιοθετήσετε στην καθημερινότητα σας.

Κάποιοι απλοί αλλά βασικοί στόχοι θα σας βοηθήσουν για να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα…

Θα ήταν καλό να τρώτε όταν πεινάτε γιατί πολλές φορές η διάθεση μας για φαγητό δεν είναι λόγω πείνας αλλά διαφόρων άλλων παραγόντων όπως για παράδειγμα ψυχολογικών. Μειώστε τις μερίδες των γευμάτων σας και αυξήστε την συχνότητα τους με αυτό τον τρόπο σας δίνεται η ευκαιρία να τρώτε όταν πεινάτε και σε πιο μικρές ποσότητες.

Αποφύγετε τα σνακ μετά το βραδινό γιατί πολλές φορές όταν ξαπλώνετε μπροστά στην τηλεόραση τρώτε χωρίς να περιορίζεστε σε μικρές ποσότητες και σωστές επιλογές.

Πίνετε αρκετό νερό γιατί πολλές φορές η δίψα μπορεί να ξεγελάσει κάποιο άτομο στο να νομίζει ότι πεινά.

Να επικεντρωθείτε στα πράγματα που θέλετε να προσθέσετε στην διατροφή σας παρά στα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε. Για παράδειγμα να αυξήσετε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών στην διατροφή σας ή να προσθέσετε προϊόντα ολικής αλέσεως. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμάτε την πείνα και αυξάνεται τις φυτικές ίνες στον οργανισμό σας.

Επιλέξτε τα φαγητά που αγαπάτε παρά να τα βγάζετε τελείως από την διατροφή σας. Απλός προσέξτε να τα καταναλώνετε πιο λίγες φορές. Το αίσθημα της στέρησης πολλές φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και είναι πιο εύκολο να κρατήσετε μια δίαιτα περισσότερο διάστημα αν δεν στερήστε που και που τα αγαπημένα σας φαγητά.   

Προσθέστε καρυκεύματα και μπαχαρικά στα φαγητά σας, θα δώσουν ωραία γεύση και θα νιώθετε πιο ικανοποιημένοι. Μαζί με τα καρυκεύματα διαλέξτε εύκολα και υγιεινά φαγητά όπως σαλάτες, αραβικές πίτες με λαχανικά και γιαούρτι, τυρί με χαμηλά λιπαρά και ψωμί, ρύζι, μακαρόνια ολικής αλέσεως και αν χρειαστεί να παραγγείλετε κάποιες φορές επιλέξτε παιδικές μερίδες (μικρά πιάτα) δηλαδή μια μικρή ατομική πίτσα ή ένα σάντουιτς χωρίς συνοδευτικά.

Αντικαταστήστε τις τηγανιτές πατάτες με ψητά λαχανικά ή πατάτες με την φλούδα τους στο φούρνο, είναι νοστιμότατες. Επιλέξτε παρθένο ελαιόλαδο για τις σαλάτες σας και για το φαγητό σας, να έχετε όσπρια δύο φορές την βδομάδα, κόκκινο κρέας μια φορά την βδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες ψάρι ή θαλασσινά ή κοτόπουλο.

Ποτέ μην αποκλείετε καμιά ομάδα τροφών από την διατροφή σας γιατί ο οργανισμός χρειάζεται θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφών. Για αυτό οι υδατάνθρακες, το κρέας, το ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από την διατροφή σας. Όσες δίαιτες σας εύχονται γρήγορα εύκολα αποτελέσματα τότε να θυμάστε πως είναι για λίγο χρονικό διάστημα και επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία σας. 

Τέλος μειώστε το αλκοόλ και μην τσιμπολογάτε γιατί έχει διαφορά από το να τρώτε μικρά συχνά γεύματα και να τρώτε συνέχεια γιατί με αυτό τον τρόπο ξεχνάτε και τι επιλέξατε κατά την διάρκεια της μέρας.