Προετοιμασμένη την πρώτη σου φορά!

1.Μην πας στο μάθημα με γεμάτο στομάχι

Το να προσπαθήσεις να κάνεις γιόγκα αμέσως μετά το γεύμα δε θα σε βοηθήσει καθόλου. Για να μπορέσει το σώμα σου να κάνει όλες αυτές τις πόζες που θα του ζητηθούν θα πρέπει το στομάχι να μην είναι σε διαδικασία πέψης. Φάε μία ώρα πριν την προπόνηση αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό και πεινάς πολύ φάε μία μπανάνα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα. 

2.Πήγαινε νωρίς

Πήγαινε στο μάθημα τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα για να ρωτήσεις όλα όσα χρειάζονται πριν την εγγραφή σου. Επίσης, πηγαίνοντας νωρίς ίσως μπορείς να μιλήσεις και λίγο με τη δασκάλα και να της πεις όλα όσα θέλειες σχετικά με τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχεις. 

3.Μπορεί να υπάρχει και “τραγούδι”

Υπάρχουν μερικά είδη γιόγκα που μπορεί να τραγουδάνε την ώρα του μαθήματος. Αν δε νιώθεις άνετα να κάνεις κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καμία πίεση. Μπορείς απλά να χαλαρώσεις, να πάρεις βαθιές αναπνοές και να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου. 

4.Δε χρειάζεσαι κάλτσες ή γάντια

Οι κάλτσες και τα γαντάκια που κολλάνε στο έδαφος για να μη γλιστράς υπάρχουν στην αγορά για τους αρχάριους. Δε χρειάζεται, όμως, να μπεις σε κανένα τέτοιο έξοδο. Με την πάροδο του χρόνου θα τα βρεις όλα και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, όσο και αν γλιστράς στην αρχή. 

5.Απελευθέρωσε την ένταση

Κάθε φορά που κάνεις μία πόζα προσπάθησε να χαλαρώνεις και να αφήνεις το στρες να φεύγει από το σώμα σου. Αν είσαι χαλαρή και εσωτερικά και εξωτερικά θα διαπιστώσεις ότι όλες οι ασκήσεις γίνονται πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη διάρκεια. 

6.Η αναπνοή είναι το παν

Παρατήρησε πόσο ρηχή είναι η αναπνοή σου στην αρχή του μαθήματος και πόσο βαθιά και χαλαρωτική έχει γίνει στο τέλος του. Θα δεις μεγάλη διαφορά και άλλωστε είναι και αυτός ένας από τους σκοπούς της γιόγκα. 

7.Η στάση του παιδιού είναι πάντα μία επιλογή

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί προχωρημένοι σε μία τάξη και έτσι ίσως υπάρχουν στάσεις που δεν καταλαβαίνεις και δεν μπορείς να κάνεις από την αρχή. Η στάση του παιδιού είναι μία στάση που μπορείς να κάνεις όποτε δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο που έχει δείξει η δασκάλα και είναι για πολύ προχωρημένους. 

 

yogastasipaidiou.jpg

 

8.Εμπιστεύσου τη δασκάλα

Μπορεί να σου φαίνεται ότι προχωράει πολύ γρήγορα αλλά καλό είναι να την εμπιστευτείς και να κάνεις όλα όσα σου δείχνει. Εκείνη γνωρίζει καλύτερα τη σειρά με την οποία πρέπει να γίνουν οι ασκήσεις. 

9.Να είσαι πραγματική αρχάρια

Σε μερικούς μήνες μπορεί να κάνεις δύσκολα πράγματα στη γιόγκα αλλά όταν πρωτοξεκινάς άσε τον εαυτό σου να είναι αρχάριος. Μη σε νοιάζει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.. και αυτό είναι ένα μότο που πρέπει να ακολουθείς και στην καθημερινή σου ζωή!