Ειδικά τώρα το καλοκαίρι το ξενύχτι είναι για πολλούς πιο συχνό και σχεδόν πάντοτε μετά το χορό και το πότο κατά τις πολύ πρωινές ώρες πολλοί γυρεύουν κάτι να φάνε. Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να έχετε κάποιες πιο υγιεινές επιλογές που να μην επιβαρύνουν το βάρος και την υγεία σας. Οι περισσότεροι, αυτές τις δύσκολες ώρες καταναλώνουν γεύματα ψηλά σε θερμίδες και λιπαρά για να καλύψουν το αίσθημα κορεσμού και με αυτό τον τρόπο επιβαρύνουν τον οργανισμό και το βάρος τους.

Υπάρχουν έξυπνες λύσεις όπως σαλάτες από ποικιλία λαχανικών ή ακόμη και φρούτων. Είναι πολύ εύκολο να τις βρείτε και ακόμα πιο εύκολο να τις φτιάξετε στο σπίτι πριν την έξοδο σας να την φυλάξετε στο ψυγείο και μετά απλά και εύκολα να τις φάτε.  

Μια άλλη έξυπνη επιλογή είναι να αγοράσετε ή να παραγγείλετε ένα σάντουιτς ή τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και τυρί και διάφορα λαχανικά. Πάντοτε αυτή η επιλογή είναι η πιο εύκολη και η πιο νόστιμη.

Θα μπορούσατε να αγοράσετε κουλούρι ή κράκερ ολικής αλέσεως, ακόμη και τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή μπάρα δημητριακών από ένα κοντινό φούρνο και νερό ή ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Άλλες έξυπνες επιλογές είναι γιαουρτάκι με φρούτα ή αν αντέχετε μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι γάλα χαμηλό σε λιπαρά με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Να θυμάστε πως δεν είναι κακό να πεινάτε και να φάτε κάτι τέτοιες ώρες. Αν κοιμηθείτε  κατά τις πρωινές ώρες, το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσετε και πολύ αργά το επόμενο πρωί, αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε ένα γεύμα και πιο συγκεκριμένα το πρόγευμα. Θα μπορούσατε λοιπόν να καταναλώσετε ένα μικρό και υγιεινό σνακ  πριν τον ύπνο και το πρωί ξανά ένα μικρό και υγιεινό σνακ πριν το μεσημεριανό.

Να έχετε στο μυαλό σας πως την ώρα που πεινάτε χρειάζεται μόνο λίγη προσπάθεια για να φανείτε δυνατοί και να επιλέξετε την πιο υγιεινή επιλογή, πολλές φορές οι φίλοι μπορούν να παρασύρουν, αν όμως εσείς το βάλετε σαν στόχο τότε απλά και εύκολα  θα φανείτε έξυπνοι και στο τέλος κερδισμένοι. Τέλος να θυμάστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας με άφθονο νερό !!!