Τώρα το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο κάποιος να ακολουθήσει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο γιατί υπάρχει ποικιλία από φρέσκα φρούτα και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας.  

Πια είναι αυτά τα φρούτα όμως;

Καρπούζι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό μας. Επίσης περιέχει λυκοπένιο  που έχει αντικαρκινική δράση και χαμηλώνει την χοληστερόλη.

100γρ καρπούζι ισοδυναμούν με 20 θερμίδες.

 

Πεπόνι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία του δέρματος και της οράσεως. Έχει επίσης κάλιο που βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και θειαμίνη και νιασίνη που βοηθά στην λιπόλυση. Ακολούθως έχει β-καροτίνη που σκοτώνει τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας και βοηθά κατά της γήρανσης. 

100γρ πεπόνι ισοδυναμούν με 35 θερμίδες.

 

Κεράσια: Επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, έχει κάλιο, φυτικές ίνες και ασβέστιο. Τα κεράσια έχουν ανθοκυανίνες και β-καροτένιο και φλαβονοειδή που έχουν αντιφλωγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

100γρ κεράσια μας δίνουν 55 θερμίδες.

 

Ροδάκινο: Έχει φυτικές ίνες σε πολύ μεγάλες ποσότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Έχει επίσης βιταμίνη C και Α, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο.

100γρ ροδάκινου μας δίνουν 70 θερμίδες.

 

Σταφύλι: Είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, ασβέστιο, ένζυμα που προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β12 που βοηθά στον μεταβολισμό και δίνει ενέργεια στα κύτταρα του οργανισμού μας. Επίσης είναι αντικαρκινικό και πλούσιο σε βιταμίνη Ε.

100γρ σταφύλι μας δίνουν 70 θερμίδες.

 

Νεκταρίνι: Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες όπως και το ροδάκινο και βοηθά εξαιρετικά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Έχει επίσης βιταμίνη C και Ε, κάλιο για το νευρικό σύστημα και την ρύθμιση της αρτηριακή πίεση.

100γρ νεκταρίνι μας δίνουν 48 θερμίδες.