Αν θέλετε  λοιπόν μια επίσκεψη σε μια ταβέρνα να καταλήξει σε μια ευχάριστη ανάμνηση και όχι σε έναν στομαχόπονο, καλό είναι να μην κάνετε  τα παρακάτω λάθη και να είσαστε  πιο συνετοί με το τι θα φάτε  και το πόσο θα πιείτε!

Λάθος 1: Πηγαίνετε  πεινασμένοι!

 Η καλή παρέα που συνοδεύεται από ωραίο φαγητό και καλό κρασί.
Δεν θα φάω πολύ το μεσημέρι! Θα βγούμε για φαγητό το βράδυ, σκέφτεστε   με αποτέλεσμα να πηγαίνετε στην ταβέρνα με μεγάλη  πείνα. Και φυσικά καταβροχθίζετε  τα πάντα και γρήγορα. 
Μην ξεχνάτε  ότι το φαγητό στην ταβέρνα πρέπει να αναλογεί σε ένα κανονικό γεύμα της ημέρας!

Λάθος 2: Παραγγέλνετε  όλο το μενού!

Παραγγέλνετε  ότι λαχταρά η ψυχή σας  και υποκύπτετε  στη κάθε λαιμαργία σας. Βάλτε φρένο και  μην ξεφεύγετε στις παραγγελίες σας.

Λάθος 3: Επιλέγετε  παχυντικά ορεκτικά!
Το μάτι σας πέφτει συνεχώς σε οτιδήποτε τηγανιτό, με κρέμα  γάλακτος-τυριά- ζαμπόν, δηλαδή λαχταριστό! Ναι, θα ανοίξουν την όρεξη, όμως θα γεμίσουν και τον οργανισμό με θερμίδες, χοληστερίνη και τριγλικερίδια!  Τι σας πιάνει και όταν βγαίνετε  έξω για φαγητό προτιμάτε  τα πιο παχυντικά; 

Λάθος 4: Η “δήθεν” σαλάτα!
Η σαλάτα που θα διαλέξετε  δεν είναι ποτέ μια απλή σαλάτα σαν και αυτή που θα μπορούσε κάποιος να καταναλώσει στο σπίτι του! Παχύρευστα dressing, κυρίως με βάση τη μαγιονέζα και φυσικά πάντα κάποιο συνοδευτικό όπως κοτόπουλο, τυρί ή μπέικον εκτός από τα λαχανικά.

Λάθος 5: Δεν αφήνεις φέτα για φέτα ψωμί!

Το ψωμί  φτάνει πρώτο από όλα. Είναι αμηχανία; Είναι ο συνδυασμός του λάθους να πηγαίνετε στην ταβέρνα με άδειο στομάχι; Όπως και να έχει μέχρι να φτάσει και η σαλάτα η παρέα έχει αδειάσει το καλαθάκι με το ψωμί σκέτο. Και καταλαβαίνετε  τι σημαίνει αυτό…

Λάθος 6: Το κρασί ρέει άφθονο!

Το ευχάριστο περιβάλλον της ταβέρνας, ο φωτισμός, η μουσική, η καλή παρέα και η χαλαρή και εύθυμη συζήτηση, κάνουν το αλκοόλ να ρέει άφθονο στο τραπέζι.  Μην ξεχνάτε η ποσότητα που σας αναλογεί, κυρίως για την υγεία σας είναι 2 ποτήρια  κρασί! 

Λάθος 7: Και γλυκό! 

΄Ενα γλυκό είναι πάντα καλύτερο από ένα εποχιακό φρούτο. Έτσι επιστρέφετε στο αγαπημένο σας μενού -μετά από όλα αυτά που έχειτε φάει  και διαλέγετε  κι ένα λαχταριστό γλυκό. Τι κι αν έχετε  ήδη σκάσει από το πολύ φαγητό! Να μην πάρετε και  ένα γλυκό; Ή μάλλον… να μην πάρετε  κι άλλο ένα κιλό; 

Λάθος 8: Ξέχασατε  το νερό!
Δυστυχώς δεν  δίνετε σημασία στο μπουκάλι με το νερό, που  είναι απαραίτητο και στην διαδικασία της πέψης. Άλλωστε ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό θα σας  κάνει να  σταματήσετε  την υπερφαγία!

Λάθος 9: Τίποτα δεν πάει χαμένο… είναι αμαρτία
!
Εντάξει, είναι κρίμα να πετάτε  το φαγητό επειδή παρήγγειλατε τόσα πολλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τα φάτε όλα  επάνω στο τραπέζι. Μήπως την επόμενη φορά να παραγγείλετε  με γνώμονα τα άτομα που κάθονται στο τραπέζι κι όχι τις όμορφες ονομασίες στον κατάλογο;

Λάθος 10: Αγώνας ταχύτητας 
Κανόνισατε  να βρεθείτε στην ταβέρνα για να διασκεδάσετε! Προς τι λοιπόν η βιασύνη να αδειάσουν τα πιάτα;  Η λαιμαργία και η καλή παρέα με τη συζήτηση, σας  κάνουν  να τρώτε  και να πίνετε  χωρίς να σκέφτεσται. Καταναλώνετε  μεγάλες ποσότητες φαγητού και αλκοόλ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός σας  να μην καταλαβαίνει ότι έχει χορτάσει”! Καταλαβαίνει όμως μετά… ότι έχει παχύνει.