Αρχικά ένας σίγουρος τρόπος για να συνεχίσουν να μαθαίνουν τα παιδιά σας, είναι να ακολουθήσουν κάποιο καλοκαιρινό πρόγραμμα όπως να πάνε σε μια κατασκήνωση ή να παρακολουθήσουν διάφορες καλοκαιρινές δραστηριότητες που έχουν και έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα όπως σε μια βιβλιοθήκη ή ένα μουσείο κλπ.

Ακόμη μπορείτε να πάτε κοντινά ταξίδια  σε μέρη όπου είναι φιλικά για παιδιά ή πάτε στην φύση, σε πάρκα και μάθετε καινούρια πράγματα.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να προμηθευτείτε ένα βιβλίο ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή στο κινητό σας  ή στον υπολογιστή σας με διάφορες δραστηριότητες με παιχνίδια ερωτήσεων, σταυρόλεξα, γρίφους, έτσι ώστε να μάθει το παιδί σας κάτι νέο και παράλληλα να κάνει κάτι διασκεδαστικό.

Καλό θα ήταν να ενισχύσετε τα ενδιαφέροντά του. Συγκεκριμμένα, αν το παιδί σας ενδιαφέρεται για το διάστημα, τότε μπορείτε να πάτε σε ένα πλανητάριο, να δείτε ένα ντοκιμαντέρ κλπ.

Κινηθείτε!Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με δραστηριότητες, κίνηση και γυμναστική. Ασχοληθείτε με κινητικές δραστηριότητες  και ταυτόχρονα μιλήστε για κάτι καινούριο έτσι ώστε να μάθουν νέα πράγματα.

Αν είστε ήδη διακοπές τότε μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία και τα γεγονότα του συγκεκριμμένου μέρους.

Τέλος ρωτήστε το παιδί σας τι θα ήθελε να κάνει και ποια θέματα  του αρέσουν πιο πολύ. Ψάξτε μαζί στο ίντερνετ  για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα και συζητήστε τα μαζί.

Ώρα για μάθηση λοιπόν και το καλοκαίρι!

babyradio.gr