Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα μπρόκολο (κομματάκια)
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/4 κούπα τριμμένο κόκκινο λάχανο
  • 2 κ.σ κόκκινο κρεμμύδι (ή ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι)
  • 10-12 ντοματίνια (ίσως χρειαστούν λίγα παραπάνω)
  • 1 έτοιμη ζύμη για pizza
  • 2 κ.τ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • 3/4 κούπας μοτσαρέλλα
  • 3 κ.σ καλαμπόκι

Εκτέλεση:

Ξεκίνα πλένοντας και κόβοντας σε μπουκίτσες τα λαχανικά σου. Το μπρόκολο σε φουντίτσες, τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Ξέπλυνε και στράγγιξε το καλαμπόκι αν το πάρεις έτοιμο από κονσέρβα- αλλιώς βράσε το και ξεσπύρισε το.

Σε ένα ταψί άνοιξη τη ζύμη για πίτσα και άπλωσε την και ρίξε λίγο λάδι στον πάτο. Δεν χρειάζεται να κουραστείς για να φτιάξεις ζύμη, εκτός αν ξέρεις πως και θέλεις να μπεις στην διαδικασία. Κατά τα άλλα στο σούπερ μάρκετ έχει έτοιμες, πεντανόστιμες που σου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς κούραση.

Άπλωσε την σάλτσα ντομάτας και έπειτα την μοτσαρέλλα. Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το ουράνιο τόξο σου. Ξεκίνα από το κέντρο και κυκλικά και περιμετρικά άπλωσε τα λαχανικά. Μπορείς να ξεκινήσεις από το κέντρο με κρεμμυδάκι, μετά το μπρόκολο, την πιπεριά, το λάχανο και τα ντοματίνια. Λίγο λάδι από πάνω και ψήσε για 20-25 λεπτά στους 200 στον αέρα. Η χορτοφαγική pizza ουράνιο τόξο είναι έτοιμη να την απολαύσεις!

Tips:

Εννοείται πως μπορείς να προσθέσεις ή να αντικαταστήσεις όποιο λαχανικό θέλεις, με κάποιο της προτίμησής σου. Απλά φρόντισε να έχεις ποικιλία στο χρώμα για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης μπορείς μπορείς να την κάνεις τέρμα χορτοφαγική βάζοντας κάποιο νηστίσιμο τυρί αντί για μοτσαρέλλα!

ediva.gr