Για το γλυκό θα χρειαστείτε:

  • 4 ‏απράδια αβγού
  • 1/4 του φλ. ‏μέλι
  • 1/4 της κ.γ. ‏κρεμόριο
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 φλ. ‏γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ‏χυμός λεμόνι
  • 1 κ.γ. ‏ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 του φλ. + επιπλεόν για το γαρνίρισμα ‏σμέουρα
  • 1/4 του φλ. + επιπλεόν για το γαρνίρισμα ‏φυστίκια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα 23×10 αφήνοντας λίγη να εξέχει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το μέλι και το χύμο λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ασπράδια αβγού, το κρεμόριο και το αλάτι και το βάζετε πάνω σε ένα κατσαρολάκι που βράζει κάνοντας έτσι ένα μπεν μαρί. Προσέχετε το νερό που βράζει να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί για 3-4 λεπτά.
  4. Αποσύρετε το μπολ από τη θερμότητα και χτυπάτε με το μίξερ χειρός το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  5. Ενσωματώνετε το χτυπημένο αυγό στο μείγμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιείστε μια μαρίζ για να διευκολυνθεί η διαδικασία.
  6. Προσθέστε το 1/2 μείγμα του γιαουρτιού στη φόρμα με τη λαδόκολλα.
  7. Απλώστε 1 στρώση από μούρα, φυστίκια και ξύσμα λεμονιού.
  8. Καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  9. Με ένα κουτάλι λειένετε την επιφάνεια και αφήνετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά.
  10. Γυρίζετε την φόρμα ανάποδα στην πιατέλα που θα σερβίρετε και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μούρα και μέλι αν θέλετε.
  11. Καλή απόλαυση!

foodmaniacs.gr- tastemade