Υλικά

3 μεγάλες ‏Γλυκοπατάτες

  • ‏Χοντρό αλάτι
  • ‏Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ‏Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ‏Πιπέρι Cayenne
  • 1/4 της κούπας ‏Ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας ‏Κόλιανδρος

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τις μαγειρεύετε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με πιρούνι. Αφού τις αφήσετε να κρυώσουν τις κόβετε κυδωνάτες.
  2. Προθερμάνετε το grill σας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού , το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
  3. Βάλτε λάδι στις πατάτες με πινέλο και αλατοπιπερώστε.
  4. Στη συνέχεια , τις τοποθετείτε στο grill και τις αφήνετε να ψηθούν σε κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό – καφέ χρώμα. Χρειάζονται περίπου 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά μαζί με τη φλούδα, ωστόσο μπορεί να θέλουν λιγότερο χρόνο ανάλογα με το σκεύος που χρησιμοποιείτε.
  5. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και βάζετε το αλάτι και lime και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

foodmaniacs.gr-boysahoy.com