Υγιεινή πίτσα FOODSAVER με κουνουπίδι

Υλικά

μπουκέτα από 2 μέτρια κουνουπίδια “Ardo” από FOODSAVER

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

200 γρ. κατσικίσιο τυρί (όχι φέτα) «Μινέρβα Χωριό» από FOODSAVER

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

1 πρέζα αλάτι “Maldon” από FOODSAVER

1 κ.γ. κάρι

Για τη γέμιση

1 κονσέρβα κονκασέ τομάτας (με ολόκληρα κομμάτια) “Ciao” από FOODSAVER

Λίγα φύλλα βασιλικού και θυμαριού “Ardo” από FOODSAVER

3 κ.σ. κέτσαπ από FOODSAVER

Λίγες σταγόνες Worcestershire sauce (προαιρετικά)

3 κ.σ. βρόμη χωρίς γλουτένη

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο «Μινέρβα Χωριό» από FOODSAVER

1-2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα “Valio”προαιρετικά από FOODSAVER

1 πρέζα ζάχαρη FOODSAVER

100 γρ. κατσικίσιο τυρί «Μινέρβα Χωριό» από FOODSAVER

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα από FOODSAVER

100 γρ. τοματίνια

Ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού Ardo στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού. Αν το πολυμηχάνημα μας δεν είναι πολύ μεγάλο βάζουμε τα μπουκετάκια  σε δόσεις.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσει.

Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας το τουλουπάνι ώστε να στραγγίσουμε εντελώς τα υγρά του.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό πλέον κουνουπίδι, το αυγό, το κατσικίσιο τυρί Minerva σε κομμάτια, τη ρίγανη, το αλάτι και το κάρυ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε μία στρογγυλή βάση πίτσας 25 εκ. πιέζοντας με τα χέρια μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι σαν οδηγό στο άνοιγμα της ζύμης για καλύτερο αποτέλεσμα). Αφήνουμε, αν θέλουμε, μεγαλύτερο πάχος στην άκρη του ζυμαριού για επιπλέον κρούστα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μόνο του το ζυμάρι μέχρι να χρυσαφίσει.

Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί και αρχίζουμε να στήνουμε την πίτσα μας με γέμιση της αρεσκείας μας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κονκασέ τομάτας Ciao και με ένα πιρούνι «σπάμε» τα μεγάλα κομμάτια. Καλό είναι να αφήσουμε κάποια γιατί είναι ωραίο όταν τρώμε την πίτσα μας να αισθανόμαστε λίγο την τομάτα.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας. Εαν δεν έχουμε φρέσκα μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα.

Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τα μυρωδικά, την κέτσαπ, τη βρώμη, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα worcesterhire και το ελαιόλαδο Minerva και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα προαιρετικά.

Αλείφουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με ένα κουτάλι.

Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί και τη μοτσαρέλα Foodsaver σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από την βάση της πίτσας.

Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και σερβίρουμε στη πίτσα μαζί με τη ρόκα.