Συστατικά

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. διάφορα μούρα
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε θήκες ειδικές για παγωτά.
  • Προσθέτουμε λίγα από τα μούρα, τα οποία βυθίζουμε μέσα στο γιαούρτι με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για να σφίξει λίγο το γιαούρτι.
  • Σε περίπου 1 ώρα, τις βγάζουμε από την κατάψυξη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μοιράζοντας τα υπόλοιπα μούρα στις θήκες και ρίχνοντας το υπόλοιπο γιαούρτι, ώστε να καλυφθούν οι θήκες μέχρι πάνω.
  • Καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτό σε κάθε θήκη.
  • Θρυμματίζουμε τα φιστίκια στο μούλτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι τα παγωτά μας όσο βρίσκονται στις θήκες.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε εκεί για 3 ώρες, ώστε να σφίξει καλά το μείγμα.

akispetretzikis.com