Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 50 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 170 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 700 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 60 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε

  • 50 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη και αν θέλετε έξτρα κομματάκια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση: Περνάτε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτετε το βούτυρο και το ανακατεύετε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνετε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάτε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
  4. Τέλος, προσθέτετε τη σοκολάτα και χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρετε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζετε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  5. Σερβίρετε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλετε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματάκια.

.foodmaniacs.gr