Συστατικά

  • 1 κιλό καρπούζι
  • 1 μεγάλο ακτινίδιο

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τη φλούδα (το πράσινο και το λευκό κομμάτι) από το καρπούζι.
  • Κόβουμε καρπούζι σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός.
  • Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε τον χυμό να φύγουν τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει στο εσωτερικό του.
  • Μοιράζουμε τον χυμό στις ειδικές στρογγυλές θήκες για popsicles αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στο τελείωμα τους.
  • Μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν ελαφρά και να δημιουργηθεί μία μικρή κρούστα πάγου στην επιφάνεια του χυμού.
  • Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε 6-8 στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Κόβουμε με ειδικό κουπάτ ώστε να είναι ίδια η διάμετρος του ακτινίδιου με τη θήκη και βάζουμε μία φέτα ακτινίδιο πάνω από τον χυμό που έχει ήδη παγώσει.
  • Βάζουμε το ειδικό ξυλάκι και παγώνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

akispetretzikis.com