Κοτόπουλο FOODSAVER γεμιστό με σπανάκι

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο με πέτσα Foodsaver

500 γρ. σπανάκι Ardo από Foodsaver

4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα «Χωριό» από Foodsaver

100gr κρεμμύδι έτοιμο ψιλοκομμένο Foodsaver

1 σκ. σκόρδο έτοιμο ψιλοκομμένο Ardo από Foodsaver

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι Maldon από Foodsaver

Πιπέρι Maldon από Foodsaver

½ ματσάκι δυόσμο

½ ματσάκι άνηθο

ξύσμα από 1 λεμόνι

200 γρ. τυρί μετσοβόνε

 

Για το σερβίρισμα

100 γρ. ρόκα

10 ντοματίνια

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα «Χωριό» από Foodsaver

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα κοτόπουλα Foodsaver στη μέση και τα ανοίγουμε τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία θήκη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε παντού με τα χέρια μας. Φροντίζουμε να απλώσουμε και κάτω από την πέτσα.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στη θήκη που έχουμε κάνει σε κάθε κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μετσοβόνε και κλείνουμε σαν σάντουιτς.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.