Ανατολίτικα Μύδια FOODSAVER με γάλα καρύδας και κόλιανδρο

Υλικά

1 κιλό μύδια πλυμένα Foodsaver

400gr φρέσκο κρεμμύδι, έτοιμο ψιλοκομμένο ARDO από Foodsaver (ή 4 μεγάλα)

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Μινέρβα από Foodsaver

110gr κρεμμύδι, έτοιμo ψιλοκομμένo Foodsaver (ή 1 μεγάλα)

3 κουταλάκια (ή 2 εκατοστά) τζίντζερ, τριμμένο ARDO από Foodsaver

1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

200 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

4 κ.σ. χυμό λάιμ

200 γρ. γάλα καρύδας

1 μάτσο κόλιανδρο

πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα ΑVIKO από Foodsaver

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.

Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και το γάλα καρύδας.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Προσθέτουμε τα μύδια Foodsaver, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.

Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους, με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και με πατάτες τηγανητές.

Extra Tips

Το γάλα καρύδας δεν είναι το ίδιο με την κρέμα καρύδας!

Αφού βράσουμε τα μύδια, κρατάμε μόνο εκείνα που θα ανοίξουν. Τα κλειστά τα πετάμε, επειδή αυτό είναι δείγμα πως δεν είναι καλά.