Συστατικά

Για τη σάλτσα πέστο

  • 2 σκ. σκόρδου
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100-120 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τα κολοκυθάκια

  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σάλτσα πέστο

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα πέστο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Για τα κολοκυθάκια

  • Κόβουμε τα κολοκύθια με το μαντολίνο σαν ζυμαρικά σε λεπτές λωρίδες ή φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά στικ, σαν σπαγγέτι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  • Τα ανακατεύουμε με το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  • Τα ξεπλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ  και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε με προσοχή να μη σπάσουν τα στικ κολοκυθιού.
  • Μοιράζουμε τα κολοκύθια σε 4 μπολ.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε την ντομάτα στα 4, αφαιρούμε τα σπόρια και την τεμαχίζουμε σε κυβάκια.
  • Γαρνίρουμε κάθε μπολ με τη ντομάτα, την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

akispetretzikis.com