Συστατικά

  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ, ελαφρύ
  • 1 ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 φράουλες
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 15 ράσμπερι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με την μπανάνα, το εκχύλισμα βανίλιας και τις φράουλες (ή την πραλίνα φουντουκιού ή τα ράσμπερι) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, ομοιογενές μείγμα.
  • Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκό το smoothie, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, σιρόπι αγαύης ή ό,τι άλλο μας αρέσει – ακόμα και ζάχαρη.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές θήκες σιλικόνης σαν παγοκύστες, τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον προτού σερβίρουμε.
  • Τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα καταναλώσουμε (διατηρούνται έως και 2 μήνες).

Tip

Για να απολαύσουμε το smoothie, απλώς βγάζουμε μερικά παγάκια από τις παγοκύστες και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με ένα πολύχρωμο καλαμάκι και διακοσμούμε το ποτήρι μας με 2−3 φέτες φρούτων.
akispetretzikis.com