Συστατικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 2 τενεκεδάκια γάλα καρύδας
  • 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μούρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Τοποθέτησε τα δύο κουτιά γάλακτος καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το γάλα καρύδας θα διαχωριστεί και η “κρέμα” θα ανέβει στην κορυφή του δοχείου και θα στερεοποιηθεί.
  • Όταν έχει ψυχθεί και διαχωριστεί, θα μπορέσεις να βγάλεις την κρέμα.
  • Κόψε το καρπούζι στη μέση και καθάρισέ το από το πράσινο μέρος.
  • Στο ένα μισό, πάρε ένα ποτήρι πίεσέ το στο καρπούζι και δημιούργησε τέσσερις βάσεις για “cupcake” που να έχουν ύψος 10 εκατοστά περίπου.
  • Φτιάξε άλλες τέσσερις βάσεις και στο άλλο μισό.
  • Βάλε τις βάσεις στο ψυγείο για να τις διατηρήσεις κρύες.
  • Αφαίρεσε την κρέμα καρύδας που βρίσκεται στην κορυφή από το τενεκεδάκι.
  • Πρόσθεσε μέσα στην κρέμα το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια και με ένα μίξερ χειρός χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη.
  • Βάλε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοίρασέ την πάνω στις βάσεις από καρπούζι.
  • Πασπάλισε με μούρα.

tlife.gr