Υλικά (για το παντεσπάνι):

5 αυγά μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
155 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο αραιωμένη με 2 κ.σουπ. νερό
Φρέσκα φρούτα, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (ανανά, ροδάκινο, φράουλα, ακτινίδιο, σταφύλι) για την γέμιση και το ντεκόρ.

Διαδικασία:
1.Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάς σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάς το μίξερ. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις τμηματικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα. Πρόσεξε, στο σημείο αυτό δεν θέλει γρήγορες και απότομες κινήσεις γιατί έτσι το μείγμα θα χάσει τον όγκο του.
2.Καλύπτεις την επιφάνεια από ένα τσέρκι με διάσταση 16 εκ. και ενσωματώνεις το μείγμα. Ψήνεις για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς (στον αέρα).
3. Μόλις βγάλεις από τον φούρνο, σκεπάζεις με μια πετσέτα καθαρή & στεγνή και αφήνεις για 1 ώρα να κρυώσει πριν το κόψεις.

Για την κρέμα:

150 γρ. τυρί κρέμα
225 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλιας

Διαδικασία:
1. Σε ένα μικρό μπολ αδειάζεις την κρέμα τυριού και την χτυπάς με έναν αυγογδάρτη να μαλακώσει. Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάς μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί, στην συνέχεια ενσωματώνεις την υγρή βανίλια, την άχνη και το τυρί κρέμα. Ανακατεύεις με τη βοήθεια μια σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Η κρέμα σου είναι έτοιμη.

Συναρμολόγηση:
Με ένα μαχαίρι πριονωτό (κατά προτίμηση ψωμιού) κόβεις το παντεσπάνι σε τέσσερα ίσου πάχους τμήματα. Τοποθετείς το πρώτο πάνω σε πιατέλα, απλώνεις μια στρώση κρέμας στην επιφάνεια με την βοήθεια σπάτουλας, σκορπίζεις διάφορα φρούτα και ραντίζεις με 2 κ. σουπ. από την αραιωμένη μαρμελάδα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια του παντεσπανιού. Τέλος καλύπτεις την τελευταία επιφάνεια με φρέσκα φρούτα.

thelemonpie.com