Tips για να φτιάξετε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ

H κέτσαπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού από τα χάμπουργκερ, τις πατάτες μέχρι και στα μακαρόνια. Όπου και να την προσθέσουμε δίνει υπέροχη γεύση και αν είναι φτιαγμένη και από τα χεράκια μας, τότε γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.

Συστατικά

1500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Αλάτι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας μελάσα

1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί

1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα και τκόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια.

Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε μια σίτα και αρχίζουμε να τις πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για μια ώρα μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά.

Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

jenny.gr

News Portal

Sports Portal

Lifestyle Portal

Woman's Portal

Interactive Portal