Συστατικά
  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 1 κρόκος για το άλειμμα
  • 30 γρ. ρόκα
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 4 αυγά μέτρια
  • 60 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι
  • 80 γρ. blackberries

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια ταρτιέρα 20×30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης ελαφρά και τον καλύπτουμε με μεμβράνη ή με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τον πάτο με φασόλια ή οποιοδήποτε άλλο όσπριο για βάρος και ψήνουμε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο τη ζύμη με ένα πινέλο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και απλώνουμε τη ρόκα στη βάση της.
  • Στη συνέχεια σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια και απλώνουμε διάσπαρτα στη βάση.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και απλώνουμε διάσπαρτα όπως το τυρί.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μισά blackberries και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη ταρτιέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, διακοσμούμε με τα υπόλοιπα blackberries και αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα εντελώς.
  • Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com