Συστατικά
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι.
  • Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου αλλά το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Βρέχουμε ένα πινέλο με νερό και αλείφουμε  ελαφρώς τα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους το γλυκό μας.
  • Στα  15 λεπτά προσθέτουμε τη βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά, βρέχοντας με το πινέλο τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Αφαιρούμε  το σιρόπι  από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5-8 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30-40 λεπτά.
  • Όταν παγώσει το βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με τον γάντζο  σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά.
  • Σταματάμε το μίξερ όταν το μείγμα ασπρίσει και τελικά πάρει την μορφή της γνωστής βανίλιας υποβρύχιο.
  • Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε παγωμένο νερό.

akispetretzikis.com