Εναλλακτικές λύσεις για όσους αποφεύγουν το γάλα και το γιαούρτι

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να καταναλώσουν τα γαλακτοκομικά. Επίσης, οι αλλεργίες είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί αποφεύγουν να καταναλώνουν γάλα ή γιαούρτι. Όμως, τα συστατικά που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Αν ψάχνετε για εναλλακτικές λύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω.

Γάλα και γιαούρτι σόγιας. Αν και τα γιαούρτια σόγιας περιέχουν λιγότερο ασβέστιο, από τα κανονικά, είναι ιδανική τροφή, για όσους έχουν αλλεργία ή δυσανεξία. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι να αγοράζετε τα προϊόντα σόγιας που είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Kαρύδα. Το γάλα καρύδας έχει ήδη γίνει μια βασική τροφή για πολλούς που είναι vegan, δηλαδή δεν καταναλώνουν κρέας και τα ζωικά παράγωγα. Η καρύδα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, βιταμινών, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και σεληνίου. Μπορεί λοιπόν, να αντικαταστήσει επάξια τα γαλακτοκομικά και είναι μια καλή λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αρχίστε λοιπόν, να μαθαίνετε πώς να φτιάχνετε παγωτά με γάλα καρύδας.

Γάλα ή γιαούρτι αμυγδάλου. Τα γάλα αμυγδάλου έχει μια γλυκιά γεύση και είναι αρκετά υγιεινό. Επίσης, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας σας και είναι καλό για τα οστά και την πέψη σας, διότι περιέχει ουσιώδη θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη D και βιταμίνη Β12.

Κεφίρ. Είναι χωρίς γλουτένη και έχει μια πληθώρα από οφέλη για την υγεία. Το κεφίρ είναι μια καταπληκτική πηγή από τα ευεργετικά προβιοτικά και περιέχει σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smoothies ή σε μιλκσέικ. Υπάρχει κεφίρ καρύδας, απλό, φράουλας, βανίλιας και σοκολάτας.

jenny.gr

News Portal

Sports Portal

Lifestyle Portal

Woman's Portal

Interactive Portal